Get Widget
Kisah Dina & Hazim: ING Insurance's Spread The Smile

Nov 23, 2009

ING Insurance's Spread The Smile

Bigs thanks to ING Insurance's given CLAPAM RM 100,000.00
Sabtu Lepas, Kami dapat jemputan menghadiri 'SPREAD THE SMILE MOVEMENT MALAYSIA' di Hotel Nikko Kuala Lumpur. Majlis ini dianjurkan oleh ING Insurance bertujuan bagi menyampaikan dana kepada CLAPAM . Kami bertuah sebab sempat menonton tayangan film dokumentari 'Smile Pinky' pernah mendapat penghargaan "Best Short Documentary Film" pada Academy Awards 81. Sedikit sinopsis film; Menceritakan kisah seorang gadis berusia 6 tahun bernama Pinky yang mempunyai bibir sumbing. Pinky menghadapi banyak masalah dengan bibir sumbing. Pinky telah berhenti tersenyum dan berhenti sekolah karana ia merasa malu akibat kecacatannya itu. serta dipinggirkan dalam masyarakat karana kecacatanya. Akhirnya dengan bantuan seorang pekerja sosial, dia menjalani pembedahan bibir, Film ini dibintangi sendiri oleh Pinky Sonkar. Dia mengalami banyak masalah dengan bibir sumbing. Dia diejek dan telah berhenti sekolah kerana kecacatan yang dialaminya. Dunianya berubah ketika 'Smile train', International datang membantu anak-anak bibir sumbing tiba di desanya. 'Smile trains' berusaha agar semua kanak-kanak sumbing dapat menjalani pembedahan yang ditawarkan oleh doktor Dr Subodh K. Akhirnya Pinky dapat menjalani zaman kanak-kanaknya seperti kanak-kanak sempurna yang lain.
Makan dulu ye...
kami tandatangan kat board belakang tu... tanda sokong kami
2 orang budak comel

Dato; Dr.Nirmala Menon - Pengerusi & CEO of Ing Insurance Berhad
En. Zainal Ahmad -Pengerusi CLAPAM

2 comments:

  1. Hazim makin hensem....dah pandai apa sekarang???...tgk muka macam aktif jer...dah abis ker dia buat pembedahan tu...alhamdulillah...semua dah bertambah ok...so sekarang hazim dah ok sepenuhnya ker?

    ReplyDelete
  2. dia skrg dah pandai 'memngesot'. sebut mama, abah pun dah boleh, ada lagi operation dia kak. dlm tahun ni kat HKL. apa-apa nanti irma bagitahu Ok.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnag